Modulul “CRM – Marketing”

oferă afacerilor o unealtă de adus clienţi și vânzări noi, precum și un cadru pentru transformarea relaţiilor cu clienţii în parteneriate pe termen lung. soft CRM
  • facilitează comunicarea cu clienţii precum și colaborarea și comunicarea între angajații firmei.
  • centralizează toate informaţiile despre clienţii existenți, prospecți și potențiali, pentru a automatiza, planifica și superviza comunicarea cu ei, de la momentul prospectării până la încheierea vânzării.
  • vezi toate discuțiile și oportunitățile unui client, precum și toate informațiile din ERP și istoricul de tranzacții: comenzile, facturile, prețurile etc.
  • gestionează campanii de e-mail marketing și telemarketing, se trimit email-uri și oferte personalizate direct din CRM, se înregistrează rezumatul convorbirilor și vizitelor la clienţi și se stabilește cine, când, și ce are de făcut mai departe, pentru realizarea oportunităţilor.
  • direct din CRM, se pot crea oferte și comenzi noi care, după aprobare, urmează să fie prelucrate în ERP.

Astfel, cu softul CRM online ExpertAccounts, nu mai este necesar să mergi la birou ca să afli ce ai negociat cu un partener. Poți accesa informaţiile de oriunde ai acces la internet, pe orice calculator sau tabletă și afli totul în 30 de secunde!

La ce este bun un soft CRM?

Sistemul CRM ExpertAccounts îți permite să delegi mai multor angajați comunicarea cu clienţii. De asemenea, facilitează comunicarea între angajați. Spre exemplu, un coleg termină o fază de lucru pe care o cunoaște și poate notifica un alt coleg să continue cu următoarea fază de lucru. CRM asigură lucrul colaborativ online între angajații firmei de la sediu, de pe teren și din punctele de lucru.

Atunci când un coleg pleacă (în concediu), oricând poate altcineva să îi continue munca, să-l înlocuiască cu succes.
Productivitatea angajaților crește, pentru că totul este centralizat, sarcinile se automatizează și se reduce considerabil timpul de răspuns.

Un aspect foarte important este monitorizarea și supervizarea activității departamentului de marketing și comercial: știi cine, cu cine, ce și când vorbește, ce oferte primesc clienții și cum reacționează la ele. De asemenea, pentru fiecare oportunitate, știi cine urmează să facă următorul pas și când. Totul e la un clic distanță.

Scenariu: cum găseşti clienţi noi ?

Treci de la "pescuit cu undița" la "pescuit oceanic"

software CRM
Să presupunem că ai 1000 de contacte de afaceri, din diverse surse: clienţii tăi existenți, cărţi de vizită, cataloage și directoare online de afaceri etc. Le introduci în CRM cu nume firmă, persoană, telefon și e-mail, sau le imporți dacă le ai într-un fişier. Poți plăti un angajat sau colaborator sa le culeagă de pe Internet, si te costă în jur de 10 bani per contact. Apoi compui unul sau mai multe e-mail-uri sau newsletter cu link-uri la oferta ta și le trimiţi la toate contactele, grupate pe campanii. E recomandat ca primul e-mail să fie o cerere politicoasă de comunicare comercială, și toate e-mail-urile să conțină link de dezabonare. Când un destinatar dă clic pe un link din e-mail, CRM-ul va crea automat unui operator sarcina de a suna persoana care a dat clic, pentru că este interesată de oferta ta. Astfel, din 1000 contacte, probabil 150 vor da clic și vor deveni lead-uri pe care le suni. Dintre ele, poate doar 30 vor deveni clienţi noi și vor cumpăra de la tine. Daca ai plătit 10 bani per contact cules, te-a costat 33 lei un client nou care cumpără de la tine.
În exemplu, am vorbit doar de 1.000 de contacte, dar folosind sistemul CRM expertAccounts, e suficient un singur operator marketing pentru a gestiona fiecare 10.000 de contacte!

Acest scenariu probabil nu se pretează la orice afacere, dar CRM-ul expertAccounts.com se poate utiliza în multe alte moduri. Avantajul major este că poţi delega munca de marketing la angajați, într-un sistem care îi ajută și îi organizează, și îți facilitează să monitorizezi tot ce se întâmplă!

Personalizare pentru fiecare afacere

Se poate personaliza pentru fiecare afacere: se pot defini câmpuri personalizate cu informaţii despre fiecare contact, în funcţie de nevoile afacerii tale. În plus, poţi defini argumentele de vânzare pe care operatorii tăi să le prezinte în procesul de vânzare, la telefon, e-mail sau în cadrul întâlnirilor cu clienții.
Poţi defini machete de e-mail și “newsletters” personalizate cu parametri, și poţi urmări rata de deschidere și click-urile date de destinatari. În plus, poţi seta ca atunci când un prospect apasă clic pe mail-ul tău, sistemul să creeze automat o oportunitate pentru clientul prospect și o sarcină de executat pentru un coleg.
Putem să vedem istoricul comunicării cu un client și să ne amintim ce am stabilit anterior, putem să înregistrăm oportunitățile împreună cu termen limită și toate detaliile necesare.
ExpertAccounts.com se poate integra prin API cu orice site sau platformă pentru adăugarea automată în CRM a contactelor nou venite sau actualizarea informaţiilor despre cele existente.

Cum atribuim sarcinile în CRM-ul online expertAccounts.com?


În CRM putem să asociem sarcini colegilor noștri, iar acestea se vor găsi în agenda lor virtuală. Coordonatorul unei echipe nu mai trebuie să își sune colegii, le poate atribui sarcini direct din CRM și poate urmări confortabil dacă acestea s-au îndeplinit sau la ce nivel au ajuns. Asocierea sarcinilor se poate configura după mai multe criterii și se poate adapta pentru orice tip de afacere.
Agenda digitală – ai sarcinile pe ordinea de zi și afli în câteva secunde istoricul discuțiilor.
Modulul CRM – Marketing integrează și pagina Marketing care cuprinde agenda de lucru (“Agenda mea”) care facilitează să urmărești toate sarcinile pe ordinea de zi. Nu trebuie să memorezi pe cine trebuie să suni, agenda te va ghida către sarcinile care “ard” și nu numai. Dacă primești un telefon, nu trebuie să părăsești pagina, te duci la “Incoming feedback”, scrii câteva cifre din numărul care te sună, ai aflat într-o secundă cine te sună și poți nota ce vorbești și ai acces la istoricul discuțiilor.
Tabloul de bord oferit de CRM – Marketing asigură o vizibilitate instantanee a tot ce se întâmplă în procesul de vânzare, telemarketing, newsletters, e-mail marketing și oportunităţi. Sistemul CRM oferă transparenţă totală în relația cu clientul și te îndeamnă să acționezi din timp pentru a construi o relație de lungă durată cu acesta.


Ești gata să crești vânzările?Creează cont!