Cum sa cresti productivitatea agentilor de vanzari

Posted on 2015-06-02 by Raluca G.

Pentru firmele care au ca activitate distribuția, productivitatea fiecărui agent de vânzări este esențială, putând determina succesul unei astfel de afaceri. În acest sens, ExpertAccounts oferă soluțiile ideale pentru optimizarea procesului de vânzare, pe dispozitive mobile (smartphone și tabletă): facturare pe tabletă Van Sales și SFA (Sales Force Automation - Automatizarea Forței de Vânzare) pentru Pre Sales.



Pre Sales și Van Sales

Pentru început, ”Van sales” este un tip de vânzare “pe loc”, care se caracterizează prin faptul că produsele se facturează direct din vehiculul care transportă marfa. Livrarea mărfurilor, pe baza unei comenzi și facturarea se pot face în același timp, de către un agent de vânzări. În cazul “Pre Sale” (Pre Vanzare), agentul preia comanda (cu SFA) și numai ulterior se face livrarea de marfă către client și facturarea.



Avantajele facturării Van Sales pe tabletă pentru agenti vanzari



Cu facturarea pe tabletă, agenții de vânzări economisesc timp, având în vedere că emit cu usurință facturile direct la client și le tipăresc la imprimanta din mașina lor, legată cu tableta.

Agenții câștigă așadar mobilitate, având în vedere că operează pe un dispozitiv mobil, și anume tableta. Interfața intuitivă și prietenoasă, dar și setul compet de funcționalități ușurează semnificativ munca agenților. De asemenea, agenții pot vedea în orice moment informații precum stocul disponibil din orice gestiune.
factura-tableta

Mută cursorul pe imagine pentru a o mări.


Avantaje SFA ExpertAccounts

SFA

Mută cursorul pe imagine pentru a o mări.

Sistemul SFA ExpertAccounts funcționează offline, pe orice smartphone sau tabletă, exact ca orice altă aplicație și oferă beneficii atât agenților de vânzări de pe teren, cât și managerilor. 

Agenții de vânzări preiau comenzile și încasările de la clienți, pe teren, cu o aplicație ușor de utilizat, rapidă, care le oferă mobilitatea necesară pentru a-și desfășura munca cât mai eficient. Agenții au acces în orice moment la toate informațiile de care au nevoie pe teren, incluzând informații despre clienți (date de contact, comenzi, sume restante), prețurile (automatizate în funcție de client, comandă) și stocul disponibil. 

Aplicația permite managerilor să evalueze performanța angajaților de pe teren, să controleze soldurile clienților, dar și sa reducă costurile, având în vedere faptul că un dispozitiv PDA presupune costuri mult mai ridicate decât un smartphone.
Așadar, SFA ExpertAccounts îți poate oferi controlul de care ai nevoie asupra afacerii tale.



More info:
Software ERP Distributie si SFA pentru agenti vanzari