Ce inseamna CRM ?

Posted on 2015-04-10 by Raluca G.

Indiferent dacă ești în căutarea unui CRM, sau vrei doar să afli mai multe informații despre ceea ce înseamnă CRM, cum te poate ajuta, dar și cărui tip de companie se adresează un astfel de sistem, atunci citește acest articol în continuare.

Pentru început, CRM este acronimul pentru “Customer Relationship Management”, adică “Managementul Relațiilor cu Clienții”. Pe scurt, înseamnă procesul prin care o companie organizează și utilizează informațiile pe care le are la dispoziție despre clienții săi, atât potențiali, cât și existenți, cu scopul de a crește vânzările.

Termenul “CRM” înseamnă, pe de o parte, un instrument, adică aplicația software cu ajutorul căreia se pot administra relațiie cu clienții, în așa fel încât scopul de a crește vânzările să fie atins. Pe de altă parte, CRM înseamnă strategie de marketing, și anume orientarea spre client.


Ce inseamna CRM ca și strategie?

În contextul pieței, unde concurența este din ce în ce mai mare, în majoritatea domeniilor de activitate atragerea noilor clienți și păstrarea celor existenți este o adevarată provocare pentru companiile din ziua de azi, indiferent de dimensiunea acestora. Scopul strategiei orientării spre client este nu numai atragerea noilor clienți, dar și retenția celor existenți.


magazin online


    Strategia CRM se referă la acțiunile întreprinse de către departamentele de Marketing, Vanzări și Relații cu Clienții, precum:
  • prospectarea pieței - pentru identificarea clienților potențiali
  • colectarea și centralizarea informațiilor despre clienți (date de contact, discuții, întâlniri)
  • realizarea și coordonarea acțiunilor de promovare - pentru atragerea noilor clienți și/sau retenția celor existenți
  • analiza eficienței acțiunilor de promovare - cu ajutorul rapoartelor cu vânzările câștigate și pierdute, generate de aplicația CRM.



Ce inseamna CRM ca și instrument?

În cadrul aplicației software CRM se introduc, se organizează și se utilizează informațiile despre toți clienții companiei, cu scopul de a crește vânzările. Sistemul permite managementul eficient al clienților potențiali și existenți (Lead Management), al partenerilor de afaceri și a campaniilor de promovare: E-mail Marketing.

Strategiile de promovare bine puse la punct au nevoie de un instrument corespunzător, pentru ca scopul să fie atins. Strategia orientării spre client se referă la relația dintre companie și client, incluzând promovarea produselor sau a serviciilor firmei. Aceasta se realizează foarte ușor cu aplicația CRM ExpertAccounts: se segmentează clienții, se realizează mesajul personalizat (de exemplu newsletter), după care se colectează feedback-ul și se măsoară rezultatele campaniilor de marketing, cu ajutorul graficelor generate automat de către aplicație: lead-uri generate, vânzări câștigate și pierdute. Astfel, se poate face o analiză exactă a campaniilor de marketing, identificându-se tendințele comportamentului clienților, baza viitoarelor strategii de promovare.

Aplicația CRM ExpertAccounts permite accesul managerilor și al oamenilor de vânzări la informațiile despre clienți atât la sediu, cât și pe teren, pe diferite dispozitive: PC, tabletă, smartphone.

Află ce înseamnă CRM în practică: beneficiază de un management eficient al vânzărilor și al marketingului și transformă relațiile cu clienții în parteneriate pe termen lung, profitabile atât pentru tine, cât și pentru clienți!



More info:
CRM Marketing - expertAccounts.com